21 de juliol 2007

Els meus fragments: Escac


Qui guanya el premi d'aquest mes dels jocs literaris podrà gaudir també d'un vermut a Cornudella assegut a la fresca sota els plataners, com el personatge del meu conte "Escac", inclòs al recull Postres de músic, d’editorial Empúries, guanyador del 39è Premi Marià Vayreda. Lligant amb una altra secció d'aquest bloc, prendre un vermut a la fresca també és una "felicitat petita". Malauradament, ja no es podrà gaudir de l'edifici de La Fonda, substituït per un bloc de pisos.

"Tot i que les muntanyes que envolten el poble, el lliuren de la xofogor de l’estiu, aquest agost cau amb força sobre Cornudella; però assegut a fora, sota l’ombra dels plataners, la calor no és tan feixuga. Davant La Rene, carretera amunt, sempre hi puja una mica de fresca i en Manel, que no té pressa, mira com passa mentre les fulles ballen. En aquesta hora hi ha poc moviment, però les obres de La Fonda el distrauen força. Mirant l’enderrocament, no se’n sap avindre i recorda els seus anys d’esplendor amb una enyorança que defuig, perquè no vol semblar un vell xaruc i remugaire amb "l’abans" sempre a la boca."

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un dels motius, entre altres, pels que tenia moltes ganes de tornar a Cornudella era pel bé que ens van tractar a "La Fonda"