13 d’agost 2007

Comentaris la 2ª trobada d’escriptos a la Matarranya



Igual que l’any passat, s’ha demostrat el poder de convocatòria de l’Octavi Serret en ser capaç de concentrar una tarda de diumenge del mes d’agost un bon grapat d’autors i autores i gent de la cultura. Després de l’elevada concentració per metre quadrat d’autors del recull Estius a l’Ebre, a la llibreria Serret, la trobada a Fondespala va ser un èxit i va comptar amb gran presència de públic per escoltar diverses experiències i opinions sobre les noves tecnologies aplicades al món del llibre, especialment del fenòmen dels blocs.

En el meu cas vaig d’explicar les diverses seccions que he anat creant de forma periòdica, entre les que destaca els jocs literaris pel seu èxit de visitants, però també he volgut posar de manifest la conversió que ha sofert el bloc de mitjà a objecte. Vaig iniciar el bloc amb la intenció que servís d’eina i mitjà per a difondre la meva tasca d’escriptor, però, finalment, els continguts han anat cobrant vida pròpia i en aquests moments el bloc s’ha convertit més en un gènere autònom que en un vehicle i que, d’una manera o altra, segurament acabarà interelacionant-se amb la tasca d’escriptor de llibres. La realitat que he pogut comprovar és que la relació que s’estableix amb els visitants del bloc i l’estímul que representa, m’estimula la creativitat, cosa que, en principi, no deu ser dolent per a un escriptor. Malgrat tot, cal tenir en compte que no hem de deixar de banda la resta d’estímuls més tradicionals, com ara passejar a la vora del riu o dinar amb una colla d’amics.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Al tanto amb lo de pasejar massa per la vora del riu... La globalització hi ha arribat no ja en forma de silur o musclo zebra sinó en forma de mosca negra ;-))