04 de febrer 2008

El meu Ebrebloc

El passat 1 i 2 de febrer va tenir lloc l'Ebrebloc, la segona trobada de blocaires ebrencs, a Tortosa i Roquetes. Podreu trobar més informació a Blocaires de l'Ebre i a molts altres blogs.

L'Ebrebloc va començar el divendres a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Primer acte: presentació i inauguració oficial, amb Carme Pla, Emili Lehmann, Pere Panisello, Jordi Bosch, Andreu Martí i Genoveva Margalef.


Segon acte: taula redona Els blocs en l'àmbit de l'educació, moderada per Marià Cano, amb la participació de Jordi Perales, Artur Tallada, Dora Cervelló, i Àngel Ismael. L'amena moderació de Marià Cano i l'anar i tornar dels micròfons d'un costat a l'altre de la taula van fer entretinguda la tertúlia, a més dels comentaris interessants dels ponents. Ens va quedar clar que el món dels blogs i les noves tecnologies obren un ventall de possibilitats molt gran al món de l'educació, tot i que és possible que la majoria dels centres no disposin dels mitjans necessaris i vagin sempre una passa enrera, com sempre.La tertúlia va continuar després amb la boca plena d'un exquisit pica-pica (per primer cop vaig prova un pastisset de taronja) i em desvirtualitzo amb uns quants blocaires.


L'endemà dissabte, a la Biblioteca de Roquetes, em perdo el taller de podcast, però arribo a temps de l'esmorzar i de continuar desvirtualitzant-me.

Després, Dani Gil ens fa una radiografia de l'estat de l'Ebresfera que en un any ha passat de 101 a 287 membres, concentrats principalment a Tortosa, 105 (Emigi em reivindica a l'orella que en aquesta dada s'inclou l'activitsa poble de Campredó), Amposta, 34 i Flix, 30. Cal fer un esforç per extendre l'Ebresfera a la Terra Alta.
A continuació, Marc Vidal, promotor de la trobada de la Catosfera, ens explica, entre altres coses, com va anar aquesta trobada a Granollers i les seves sensacions. El seu entusiasme i empenta s'encomanen. Opina que els blogs aconsegeuixen que la gent sigui més sociable i que tingui ganes de col·laborar en projectes. L'usuari del blog és sobirà, agafa el món que l'envolta i utilitza la tecnologia com a altaveu de la seva opinió al món. Ens trobem en el moment comunicatiu més gran de la història.

Per a acabar, la taula Polítics amb blocs o blocs de polítics? , moderada per Sílvia Tejedor, amb Joan Sabaté, Francesc Sancho, Jaume Forcadell i Pere Muñoz. Durant la tertúli es planteja l'existència de directrius de partit que, d'una manera o altra, poden influir en els comentaris que expressen els polítics als seus blogs. Sancho té ganes de ser polèmic i, entre altres coses, ens comunica la seva sensació que el Parlament, quan els diputats es troben a l'interior, levita, i que necessita tocar més de peus a terra. Forcadell fa una bona proposta: crear un blog conjunt.


Finalment, Francesc Gas, alcalde de Roquetes fa l'acte de cloenda i anem a dinar. Alguns, els més marxosos, es quedaran al Beers & Blocs però això, si volen, ho hauran d'explicar ells.


Més informació sobre l'Ebrebloc a la xarxa:

El basar de les espècies
Mireia
El bloc de Carme Pla
Jesús Ferré
De Roquetes vins... a Tortosa baixo
Bauen blog




3 comentaris:

Unknown ha dit...

Sobre el bloc conjunt que proposa Jaume Forcadell, això era la intenció amb el bloc Política ebrenca i el de les Municipals. En el segon, potser va ajudar estar en campanya. El primer vaig decidir tancar-lo perquè cap partit no va sumar-se a l'oferta de tenir cadascun un usuari per escriure-hi.

Anònim ha dit...

@manel: potser el problema és que són ells els que ho haurien de tindre clar primer (no era culpa teua que no funcionés, la idea que vas tindre tu era magnífica!), i després si cal ja els donarem un cop de mà tecnològic (en molts sentits els vaig veure encara "verds" a l'hora d'atrevir-se a fer un bloc conjunt!). A vore si s'animen...

jesús, un plaer tornar-nos a trobar! la propera quan serà? a la presentació del teu Trapeziste o a la dels posts Catosfèrics?

:DDD

Carme ha dit...

Jesús, ha estat un gran plaer cada cop que ens hem trobat. Espero repetir aviat.