13 de setembre 2008

Acte literari a Arnes

Ahir dia de pont, va tenir lloc un acte literari a Arnes, al bonic espai Molí de l'Oli, organitzat per l'Associació Cultural la Bresca. Des d'aquí els felicito, així com a la resta d'associacions d'aquest tipus que treballen amb molta il·lusió i poc pressupost per a difondre la cultura als seus pobles. L'acte d'ahir, amb assistència de més de 60 persones, és la prova que amb pocs diners es poden dur a terme activitats d'aquesta mena, amb qualitat i sensibilitat. I d'ahir, una cosa important: també hi havia públic jove.

L'acte va començar amb la presentació de El vertigen del trapezista, a càrrec de Teresa Pallarès. La seva germana Neus no va poder intervenir ja que, en motiu d'una recent intervenció als ulls, no pot gaudir de la seva passió per la lectura durant una temporada. De totes maneres, Teresa va saber transmetre el caràcter del llibre, així com el plaer de llegir-lo, amb el seu estil directe, sincer i divertit que tant em va agradar durant la 3a Trobada d'autors ebrencs a la Matarranya .

En segon lloc, va tenir lloc la presentació del recull col·lectiu El riu que parla, introduïda per Pepa Nogués, de l'Associació Cultural Matarranya, que va explicar l'origen de la creació d'aquest llibre en un metre quadrat de la llibreria del seu impulsor, l'Octavi Serret. El llibre possiblement ha batut algun record. L'Octavi va llençar la idea que els autors/es enviessin textos sobre el tema del paisatge ebrenc durant la Fira del llibre ebrenc de Móra d'Ebre el 8 de juny, amb la intenció de publicar-los al seu blog. Immediatament, Àlex Ferré d'Aeditors va proposar la seva edició, i el 10 d'agost ja es va poder presentar el llibre a Vall-de-roures, amb la participació de 30 autors/es. La Neus Pallarès i jo mateix vam parlar en representació dels autors/es del llibre.


Finalment, les germanes Pallarès van explicar la seva experiència com a lectores entusiastes i amigues personals de Jesús Moncada, amb la sorpresa de la presència a l'acte de la germana de l'autor. Ens van explicar moltes anècdotes, algunes de les quals seran motiu d'un altre post.

Ah! I com sempre, allà on vas hi trobes algú del món blocaire que també comenta l'acte.

8 comentaris:

Striper ha dit...

I per veure us van posar aigua , podien haver posat vi de la terra alta.

Cèlia ha dit...

Com se m'hi va el cor a Arnes, un paradís!... Ai! perdó, se m'anava el cor en molts records... de nou, felicitats per aquesta nova presentació! El llibre s'ho val molt!

Jesús M. Tibau ha dit...

també havia vi, evidentment, a l'aperitiu

Júlia ha dit...

Em va agradar molt, llàstima que no em vaig poder quedar fins al final, tinc pendent que em firmis el llibre. Em va impressionar veure tant d'ambient a la presentació, felicitats. Ara he penjat un comentari sobre l'acte.

ginjol ha dit...

No conec Arnes, però en llegir el teu post d'ahir m'entrà la curiositat i hi vaig fer una passejada virtual. Queda apuntat per a la propera escapada. Quina meravella! Per una altra banda, m'alegre molt que la presentació anara tan bé. Cinquanta o seixanta persones en són moltes, i més si es té en compte la població. I, per cert, tinc el teu petit trapezista encomanat des de fa un mes i no hi ha manera. De primer tenien l'excusa de l'agost, però ja potem 13 dies de setembre. Que difícil és per a la literatura creuar la Sénia!

rebaixes ha dit...

La vostra sortida profitosa també la he llegit en el report de Júlia.Allí no m'he atrevit a posar-hi comentari,la continuaré llegint, sembla bona ploma. Us felicito que tot hagi anat com esperavau.L'avi Anton.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Un dia d'aquests en parlem al club de lectura de Tarragona. Em fa il·lusio i espero poder venir el dia de la xerrada. Així et saludo.

Anònim ha dit...

Quan vens a fer la presentació a l'illa??? :D A veure si el trapezista travessa el mar ;)