20 de març 2009

Presentació virtual de A la barana dels teus dits

L’estiu passat feia més de 20 anys que no escrivia poesia, des dels temps d’estudiant. Després de tres reculls de contes, i abans de publicar el quart, m’ha sorprès a mi mateix aquesta necessitat d’escriure versos de nou, versos d’amor madur, amb la passió tranquil·la dels matins, amor d’estovalles i de llençols plegats amb tendresa, que no són més que una excusa per tocar-se els dits.
Versos en homenatge a un temps d’amor, iniciat el 1986 i que segueix intacte més de vint anys després.

Al final, nou poemes de temes diversos tanquen el recull.

Reflexionant sobre com ha pogut renàixer aquesta necessitat d'escriure versos, se m'acudeixen, entre altres, diversos factors.

Primer, la preparació de la lliçó inaugural de la Fira del Llibre Ebrenc de juny de l'any passat, que va resultar una deliciosa excusa per a llegir i descobrir autors del Priorat, on la poesia és el gènere predominant per golejada. Parlant amb un d'ells, precisament, em va comentar que això de la poesia només li agafava cada 20 anys. Recordo que vaig pensar: mira, doncs a mi ja em toca.

Segon, la lectura de l'obra poètica de Gerard Vergés en motiu de l'homenatge que vam organitzar a Tortosa el setembre passat.

Tercer, el plaer immens que gaudeixo des de fa un any, juntament amb la meva dona, escoltant una i altra vegada la música i la lletra de les cançons de Jesús Fusté.

Quart, el món dels blogs on visc submergit des de fa un parell d'anys, on l'essència de la poesia s'hi troba fàcilment.

Tot això ha coincidit en el moment de maduresa adequat per donar fruit en aquest recull, A la barana dels teus dits, i per expressar, paraula rere paraula, una amor de llarg recorregut, senzill i ple, profund i exacte, tendre com les puntes dels dits que es toquen quan pleguem els llençols.



Per a acabar aquesta presentació virtual, us deixo amb una cançó de Jesús Fusté.



9 comentaris:

sargantana ha dit...

els que no hem pogut esser a tortosa t'agraim el detall...i encara que virtualment, estem al teu costat.
molta sort i felicitats!!
amb un peto de sargantana ;-)

Striper ha dit...

Poesia la millor manera d'expressar.

Margarida Aritzeta ha dit...

Fa goig compartir la poesia i els llibres, per molta anys!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Felicitats de nou Jesús!
Gràcies pel vídeo

Cèlia ha dit...

Gràcies per deixar-nos compartir i fer-nos participar amb total llibertat. Llegiré aquest recull tot pensant que som molts els qui t'hem anat gronxant durant aquest darrer any. Em farà especial il·lusió! Moltes felicitats, de nou i que puguis fer moltes presentacions més!
De cor!

Hada Isol ♥ ha dit...

Felicidades,suerte!!!!!!!!!!! que orgullosa me siento de conocerte Jesús!!!!!!!!!!!!
Yo soy poeta de alma,más no tengo talento,esto de los blogs me acercó a un sueño,poder escribir poemas y que alguien los lea,mis lectores son pocos y muy generosos porque me hacen sentir bien con mis humildes poemas,adoro ese blog mio porque es soñar despierta!!!!!!!!!!!
Por lo que verte publicar libros ,ir a clubes de lestura y encontrate con los lectores que te admiran es genial para mi,voy a tu lado,te acompaño y me de veras me enorgullece poder conocer un poco de tu historia!
Un abrazo amigo mío y buen finde!!!!

assumpta ha dit...

Tot un detall que ens permet de compartir amb tu aquesta felicitat i les moltes que de ben segur aniran venint !!!
;)

Puji ha dit...

Molt bé! Felicitats pel llibre!

Helena Bonals ha dit...

Ja me l'he llegit tot i l'he comentat a llapis. Així que acabi amb el Feliu Formosa penjaré els meus comentaris. És curiós: no hi ha cap poema de la part central que m'hagi deixat indiferent. El de 1986, tampoc. Moltes felicitats!