11 d’abril 2010

El falsari, de Toni Orensanz

El falsari, de Toni Orensanz, és un deliciós recull de relats on recorda i recrea personatges i anècdotes ubicades al Priorat (especialment al seu Falset), moltes de les quals ha degut recollir de la tradició oral (amb les corresponents dosis de realitat i ficció que això representa), i també inspirades en experiències pròpies.

Després de la terrible història que ens va explicar amb L'òmnibús de la mort: parada Falset, Toni Orensanz ha gaudit (es nota) narrant aquestes petites històries de poble (però universals i gegantines), amb gran sentit de l'humor, però sense ridiculitzar gens ni mica aquests personatges senzills, humils i entranyables, sinó tractant-los amb una extrema tendresa, fent-los estimar com segur que ell se'ls estima: pregoners, pagesos, anarquistes, fadrins vells, mules, capellans, xiquets que juguen al carrer, padrines, (tots amb el seu malnom característic)... i, sobretot, la meravellosa història d'un botxí . Històries de d'abans quan antes, històries de sempre. Animeu-vos a conèixer a Joan Pi, Soquet, Francesc Simó, Rabascall, Joan Ferrer, Cagabitllets, Pere Muntané, Matacavalls, Enric Soldevila, Brillando, i molts altres.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Dilluns, 12 d'abril a les 20.00 h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural, presentació del llibre EL FALSARI, de Toni Orensanz, editat per Cossetània edicions.

Unknown ha dit...

Centre Cultural Cambrils
c/ Sant Plàcid 18-20. Cambrils
977369060.

http://www.cambrils.org/arxiu/cultura/programa-dies-de-llibres-2010.pdf