14 de juliol 2010

Cristòfol Despuig a Tens un racó dalt del món. Anunci d'homenatge blocaire.


Aquesta setmana, el programa Tens un racó dalt del món del Canal 21 es vesteix de gala per a rebre un dels autors tortosins i catalans de més prestigi, Cristòfol Despuig, que ha vingut directament del segle XVI gràcies a la màgia de la Festa del Renaixement que tindrà lloc la setmana vinent.

Hem parlat de la seva atzarosa vida i, sobretot, del seu llibre Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, que el Diccionari de literatura catalana defineix com "la prosa catalana més valuosa del període, tant per l'ús del diàleg, una forma literària clàssica, com per l'esperit crític del seu autor".

Cristòfol Despuig ens ha comentat diversos canvis que ha notat a la ciutat, i d'altres coses que no han variat gens al llarg d'aquests cinc segles, com ara el fet que ens tinguem que justificar per utilitzar la llengua catalana.

El programa es pot veure avui, a les 21.00 h, en properes repeticions i, més tard, a la web de TEVEON.

Enguany se celebra el 500 aniversari del naixement de Cristòfol Despuig i per això, com hem fet amb altres commemoracions, us proposo que pengeu un post commemoratiu d'aquest aniversari, entre els dies 22 i 25 de juliol, coincidint amb la Festa del Renaixement.

Animeu-vos, i feu córrer la proposta.



1 comentari:

McAbeu ha dit...

Pots comptar amb un post al meu blog pel dissabte 24.07.2010.
He de reconèixer que és un autor força desconegut per mi, però investigarem i alguna cosa farem. :-)