24 d’abril 2011

El secret de Picasso, de Francesc Miralles

El secret de Picasso és la tercera entrega de les desventures del periodista Leo Vidal, creat per Francesc Miralles. Al més pur estil del gèner, el protagonista rep un misteriós encàrrec que li fa sospitar des del primer moment que alguna cosa fosca s'amaga al darrere i que està a punt d'embolicar-se la vida un cop més. Però, tal com toca, la vida privada del protagonista fa aigües, i l'únic salvavides que té a mà, almenys econòmicament parlant, és acceptar l'encàrrec de trobar un quadre desconegut de Picasso.


Les passes de la investigació, molt escèptiques des del principi, el fan creuar amb algunes partenaires que li embolicaran més la vida (Leo Vidal té facilitat per a atraure aquesta mena de situacions), i que li aniran deixant pistes com molletes de pa enmig del laberint.




La recerca del quadre perdut de Picasso, carregat de misteri fins tot just el final, el porta a les Terres de l'Ebre, a Horta de Sant Joan, evidentment, i també a l'Illa de Buda (al Delta de l'Ebre), a Tortosa i a Vallderoures, on coneixerà un decidit llibreter.


L'atzar juga amb encert al llarg de la trama del llibre, tot i que potser els daus estan trucats.

2 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Hola, jo he llegit El Quart Reich i em va agradar força. El secret de Picasso el tinc en la llista.

Fins aviat

Olga Xirinacs ha dit...

Són tantes coses que es perden i s'han de buscar, que hi ha tema per a contes infinits.
Espero que hagis tingut molt d'èxit a les parades i llibreries.
¡Bona Pasqua!