08 de desembre 2012

La muntanya del cardenal, de Xavier Soler Bartomeus


La muntanya del cardenal, de Xavier Soler Bartomeus
Sinopsis
La Muntanya del Cardenal és un exercici d’imaginació en una època en la que gairebé tot estava prohibit. “Resulta curiós que tan sols el humor i la creació de mons onírics, de mons intuïts o somiats, et permetia mantenir-te en peu, havies de construir la teva vida amb els teixits dels teus somnis” – tal com es diu en el llibre.
La Muntanya del Cardenal,  és també la crònica d’una època, la dels anys 50, des del punt de vist d'alumne intern dels 10 al 14 anys, en un col·legi concret, el de Ntra. Sra. De la Mercè de Montblanc, un internat perdut en els freds i les boires de la Conca de Barberà i vivint l'exili de la calidesa marítima de la Vilanova natal i l'aixoplug de les sínies de la Geltrú. ”I en aquell internat, va aparèixer un bon dia un personatge transgressor que va revolucionar el col·legi i que jo me’l vaig apropiar per a desenvolupar-lo en la meva imaginació. Aquella necessitat imperiosa de models que té sempre la adolescència.” 

1 comentari:

Xavier Soler i Bartomeus ha dit...

M'ha sorprés trobar la meva novela en aquest blog que no coneixia i que trobo extraordinari. La Muntanya del Cardenal ha superat els 1500 exemplars venuts i se'n ha fet una reedició que volem difondre a baix preu. M'agradaria enviar un paquet d'exemplars gratuits per a escamparlos als seguidors de TENS UN RACO DALT DEL MON. Poseu-vos si vos plau en contacte amb mi. xsoler777@gmail.com
Gràcies i felicitas pel blog