13 de setembre 2013

L'Abans. Tortosa. Recull gràfic 1875-1975

Divendres passat, vaig participar a la presentació del llibre L'Abans. Tortosa. Recull gràfic 1875-1975, publicat en un inici en format de col·leccionable per l'editorial Efados, i coordinat per Albert Curto.
Em plau haver participat simbòlicament a l'inici escrivint el pròleg, i ara al final a la presentació del llibre complet.
Presentar un llibre sobre 100 anys de fotos de Tortosa, al costat de l'alcalde de la ciutat, donava un to semiinstitucional a l'acte, que jo vaig voler endolcir a la meva manera, amb un conte on una fotografia antiga n'és protagonista.
També vaig reflexionar sobre d'on som les persones que hem canviat de domicili. Als meus 48 anys, he viscut la meitat de la meva vida a Cornudella, i l'altra meitat a Tortosa. Mentre a la segona, quan em senten parlar, em pregunten d'on sóc, a la primera em diuen que cada cop parlo més tortosí. Jo em sento dels dos llocs, i em plau haver participat, mínimament, en un projecte com aquest, i li agraeixo a l'Albert Curto que hagi pensat en mi.
De record, un vídeo de la notícia que es va donar a Canal 21.