17 de novembre 2013

25è aniversari de la publicació de Camí de sirga

Enguany se celebra el 25è aniversari de la publicació de Camí de sirga, l'òpera magna de l’escriptor de Mequinensa Jesús Moncada. Per tal de commemorar aquesta efemèride Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre i lo fardatxo – productora cultural han decidit organitzar un acte d’homenatge a la Bilioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, el 22 de novembre a les 19.30.
L’acte comptarà amb la presència de l’escriptora i editora Rosa Regàs, i es llegiran textos de Moncada a càrrec d’alumnes i/o professors dels instituts J. Bau, Cristòfol Despuig i de Roquetes. L’acte compta amb la col·laboració del Departament de Cultura a  les Terres de l’Ebre i de la Diputació de Tarragona.
A banda d’aquest acte, se n’han programat dos més: un a Mequinensa, el 24 de novembre, també amb Rosa Regàs, iel tercer a Barcelona, el 12 de desembre, amb presència del periodista Jordi Basté i l’escriptor Genís Sinca.
En tots tres actes es gaudirà de la música i la veu en directe de Montse Castellà i de la presència de la germana de l’autor, Rosa Maria Moncada.
M'afegeixo a l'homenatge recordant els meus vídeos de lectures de Moncada.

2 comentaris:

Silvia Mayans ha dit...

Mai seran suficients els homenatges que se li retin a Jesús Moncada.

M'encantaria asistir a algún dels actes. On puc trobar informació sobre el que es farà a Mequinensa?

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Un llibre que ha deixat petja en la literatura del nostre país i que sens dubte el llegiré ben aviat.