18 de gener 2014

22 contes a la vora de la independència, a Tortosa

Ahir, a la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, vaig presentar, juntament amb l'amic Emigdi Subirats, el recull 22 contes a la vora de la independència, publicat per Voliana Edicions. També va estar present al costat, de forma simbòlica, Manel Subirats Costa, ara per les Amèriques, el tercer dels autors ebrencs que participem en aquest projecte, i un dels que el van impulsar des del principi.
Normalment és difícil explicar un recull de contes, i més encara si és de 22 autors diferents. Una cosa bàsica és explicar la motivació, el fil conductor pel qual s'han recollit aquests relats, però, en aquest cas, el títol s'explica per ell mateix.
Els assistents són amics i amigues força coneguts i estimats, i l'acte és sobretot una petita tertúlia. Llegim els nostres contes, reflexionem sobre la independència, jo porto petites relíquies de vell independentista, forjat en temps d'escola en castellà (qui em va adoctrinar a mi?), com ara un adhesiu d'un Cobi amb la senyera o el meu carnet de l'associació que fa dècades lluitava per aconseguir un comité olímpic català. Temps de somnis i utopies que es veien llunyanes. Però els bons somnis no tenen data de caducitat.