21 de juliol 2016

9a Jornada literària de Cornudella de Montsant. detall de la microruta literària







Una de les novetats de la passada Jornada Literària de Cornudella de Montsant ha estat la ruta literària de microcontes. Ja fa temps que m’agrada treure al carrer la literatura al carrer. La idea no és que sigui original, i sempre prenc nota de les coses que m’agraden quan vaig pel món, per exemple, l’any passat, quan vaig participar i xalar a la Poesia als balcons de Riba-roja d’Ebre. Entre unes coses i unes altres, vaig decidir iniciar aquesta ruta literària que, atès el seu èxit de participació, crec que s’ha de mantenir els propers anys.
Em va fer un especial goig veure la munió de gent seguint l’itinerari, escoltant els microcontes, subratllats pel saxo de Gerard Marsal.
Per a qui no va assistir a l’acte, us detallo els microcontes escollits i el nom de la persona que va recitar-los, que podeu llegir o escoltar als enllaços, molts dels quals us adreçaran al blog La bona confitura, de Jordi Masó, dedicat a aquest gènere breu i profund.
Abans, un agraïment a tots els lectors i lectorres, especialment a la Pilar de la Calle, per l’entusiasta  tasca de coordinació.
RETRETS ESMOLATS, de Sergi G. Oset, inclòs a “El último vuelo del Microraptor”. Llegeix CRISTINA MESTRES
LA TENACITATDE L'AMOR, de Jordi Masó Rahola, finalista del IV Concurs de Microrelats "ARC a la Ràdio. Llegeix MONTSE FIGUEROLA BLASCO
.
NADAL LLUMINÓS,  de Joan Pinyol. Llegeix CAROLINA BODRO.
.
VERSIÓ SENSESUBTÍTOLS, de Mercè Moreno Montañés. Llegeix  AINHOA CAMPIÑA BELLÉS
CACHÉ, de Cristina Garcia González, finalista del IV Concurs de Microrelats de la Microbiblioteca de Barberà del Vallès.  Llegeix AINHOA CAMPIÑA BELLÉS
  
VERD ESPERANÇA, de Josep Maria Casals, finalista del IV Concurs de Microrelats de la Microbiblioteca de Barberà del Vallès. Llegeix LAURA BONET PIZARRO.
.
L'ESTRANY. de Miguelángel Flores, inclòs al llibre "De lo que uqise sin querer". Llegeix MARIA PILAR DE LA CALLE.
.
TABULA RASA, de Mercè Moreno Montanés. Llegeix MONTSE FIGUEROLA BLASCO,

PANSES, de David Arnau. Llegeix MONTSE FIGUEROLA BLASCO.
 . 
PETONS, de Damià Bardera, inclòs al recull Els nens del sac. Llegeix LAURA BONET PIZARRO
 .
NANOCONTES, de Jesús M. Tibau. Llegeix GUSTAVO TIBAU
L'ÚLTIM DESIG. Construïda la maqueta de la casa dels seus somnis, li demana al geni l'últim desig: encongir-se.
ANIVERSARI. És el seu aniversari. El drac pensa un desig abans de bufar i encendre totes les espelmes.


ADDICCIÓ. Pateix d’addicció als seus llavis. Com a antídot, li recepte gelat de maduixa, qu eno para de llepar amb passió un després de l’altre.
MALS HÀBITS. Sempre compta les rajoles del apssadís. É suna mania. Fins que li'n falta una i, espantat, dubta entre canviar d'hàbits o de pis.
A L’ALTRA VORA DEL RIU. Apareix un cadàver a la vora del riu. A l’altra vora es dispara la demanda de prismàtics.
SORTIDA. Obsessionat per les sortides d’emergència, no entra.