04 d’octubre 2016

Incert camí, d’Eduard Prats


Incert camí, d’Eduard Prats
Sinopsis
L’Agustí i l’Elvira són dos vells aclaparats per l’edat i per les greus malalties que els afecten. Arribat un determinat moment han decidit, de mutu acord, llevar-se la vida per tal d’acabar amb les penalitats que pateixen. Saben que el final és a prop i que tot anirà de mal en pitjor en el temps a venir. 

Els protagonistes intueixen que no trobaran l’aprovació de la família —ni la dels amics— per portar a terme el seu propòsit. Per això decideixen suïcidar-se lluny de tothom, a la caseta que tenen a la Sierra de Gredos, malgrat ser conscients del trasbals que causaran a la seva única filla, Flora, al seu gendre, Daniel, i als seus néts, Pau (estudiant de Medicina) i Mònica (que viu a Londres).
Altres personatges com don Eladi (el metge del poble), la cosina Àgueda, mossèn Venanci i Maties, viuran també uns dies feixucs que sacsejaran les seves consciències.
Cadascun dels onze capítols relata el punt de vista d’un dels personatges.
Es tracta d’una novel·la coral que vol enaltir la llibertat de consciència i el dret a decidir sobre la pròpia vida; sabent que no tothom té el mateix parer sobre aquesta espinosa qüestió.