29 de gener 2017

Menú de degustació, de Jordi Cervera


Menú dedegustació, de Jordi Cervera
Edicions Saldonar, 2016
Sinopsi
«El llenguatge de les emocions». És ben significatiu que Ferran Adrià tituli així el pròleg que dedica a aquest llibre. I que destaqui: «És possible que per escriure les emocions d’una experiència culinària, que per definició és intangible, etèria, fugaç, una de les millors maneres sigui a través de la inspiració del poeta».
És just el que fa Jordi Cervera a Menú de degustació: posar paraules a allò que prèviament era una emoció, potser de les millors. És aquest un recorregut afectiu per l’insuperable catàleg de creacions culinàries d’elBulli. Cada poema adopta el nom d’un plat, que és recreat amb uns recursos literaris exuberants i alhora precisos.

El resultat és un viatge poètico-gastronòmic de primera línia. Com diu Ferran Adrià, el poemari ens permet «disposar d’una eina, el seu llenguatge, capaç de transcriure amb tant d’èxit sobre el paper allò que no va ser concebut per ser llegit, sinó tastat amb uns altres sentits».